research

Raziskave

Namenjene razumevanju mater in dojenčkov
Materino mleko je najboljši vir mleka za vse dojenčke s številnimi kratkoročnimi in dolgoročnimi koristnimi učinki. Cilj našega raziskovalnega oddelka je odkriti vse zdravstvene prednosti materinega mleka. Prav tako bi radi bolje razumeli, kako prehrana doječe matere vpliva na njeno zdravje in na sestavo mleka. Danone Nutricia Early Life Nutrition materino mleko preučuje že več kot 60 let. Vloga zgodnje prehrane pri zdravju in boleznih v kasnejšem življenju je nov in neverjetno zanimiv znanstveni izziv.

Desetletja izkušenj
Leta 1946 je Nutricia ustanovila raziskovalno ekipo, ki se je ukvarjala izključno s prehrano majhnih otrok. Čez približno 40 let se je za analizo sestave mleka začela uporabljati naprednejša tehnologija. Leta 1993 je raziskovalni oddelek Nutricie za vse raziskovalne dejavnosti pridobil certifikat ISO 9001. Leta 1998 je skupina v Nemčiji razvila koncept prebiotikov GOS/FOS in vložila prvi patent, kar je bil pomemben korak za prihodnost družbe in njeno prehrano za zgodnje življenjsko obdobje.

Rastoča svetovna mreža
Družba Danone Nutricia Early Life Nutrition zdaj zaposluje 380 ljudi 20 narodnosti v 5 raziskovalnih središčih: Utrecht, Nizozemska; Friedrichsdorf, Nemčija; Liverpool, Združeno kraljestvo; Adelaide, Avstralija in Singapur. Delujemo v veliki in rastoči svetovni mreži, v katero so vključeni raziskovalni inštituti, univerze, učne bolnišnice in industrijski dobavitelji.

V Evropi in Aziji smo ustanovili znanstvene svetovalne odbore za strokovna mnenja in vrednotenja lastnih raziskav ter za razvoj izdelkov. Na ta način zagotavljamo, da so naše inovacije klinično ustrezne in da izpolnjujejo potrebe potrošnikov.

Danone Nutricia Early Life Nutrition redno objavlja v strokovnih revijah in se predstavlja na mednarodnih znanstvenih konferencah. V svoja raziskovalna središča vabimo tudi strokovnjake na področju zdravstva, oblikovalce politike na področju zdravstva in znanstvene strokovnjake, saj želimo z njimi deliti izsledke in razpravljati o raziskavah za našimi izdelki.

Stalno prizadevanje za izboljšave
Raziskave se nikoli ne končajo. Danone Nutricia Early Life Nutrition želi za dojenčke le najboljše, zato vedno iščemo načine, kako izboljšati prehrano zanje. Tega ne počnemo le v laboratorijih, ampak sodelujemo tudi s sveti potrošnikov. Od njih dobivamo vpoglede, pomembne za razvoj novih izdelkov in navsezadnje za dobro počutje vašega dojenčka.​

Povezane vsebine