Quality

Kakovost

Prizadevanja za kakovost
Družba Danone Nutricia Early Life Nutrition si prizadeva za zagotavljanje varnega, zanesljivega in hranljivega vira hrane za svoje stranke in njihove dojenčke. Kakovost svojih izdelkov zagotavljamo z izvajanjem standardov na vseh področjih, od zemlje, v kateri rastejo naše sestavine, do načina pakiranja in shranjevanja izdelkov.

Kakovostna prehrana dojenčka
Starši želijo, da njihovi dojenčki odrastejo v zdrave in močne otroke in to se začne z dobro prehrano. Vemo, kako težko je izbirati kakovostne izdelke za otroke, ki jim zagotavljajo vse potrebno za zdravo rast in razvoj. Navsezadnje prehrano za dojenčke izdelujemo že več kot 100 let. Vsi vemo, da so majhni otroci zlasti občutljivi na okoljske dejavnike in tako tudi na hrano, zato je to treba upoštevati pri procesu proizvodnje.

Kakovost v postopku
Vsi naši zaposleni in dobavitelji surovin za naše izdelke si prizadevajo za izdelavo najbolj kakovostne prehrane za dojenčke, zato kakovost pri pridelavi in obdelavi igra osrednjo vlogo. S strogimi standardi kakovosti zagotavljamo, da se izdelki sistemsko spremljajo od kmetije do trgovinskih polic in tako dosežemo optimalno varnost izdelkov.

Kako zagotoviti kakovost
Jedro zagotavljanja kakovosti pri družbi Nutricia je osrednji laboratorij, kjer 60 zaposlenih na leto testira več kot 12.000 vzorcev. Kontrola kakovosti se začne pri surovinah. Kmetje, ki oskrbujejo družbo s surovinami, morajo upoštevati točne specifikacije, da se prepreči morebitno onesnaženje. Delo na poljih redno spremljajo strokovnjaki. Dobavljene surovine se uporabljajo le, če dobavitelj dosledno upošteva stroge specifikacije Nutricie. 

Vse napore vlagamo tudi za izboljšanje jamstva kakovosti v samem procesu proizvodnje. Na primer Nutricia uporablja zapletene sisteme filtriranja zraka, s katerimi prepreči morebitne okužbe in zagotavlja, da izdelki tovarno zapustijo v brezhibnem stanju. Poleg dela, ki ga opravlja osrednji laboratorij, se v laboratorijih posameznih proizvodnih obratov Nutricie v sklopu kontrole kakovosti opravljajo še številni testi in analize.

Nutricia tako v celoti vsako stvar testira do 300-krat – od pridelave do končnega izdelka. Skupaj s temi standardi kakovosti, ki so pogosto strožji od predpisanih, lahko tako zagotovimo optimalno varnost izdelkov.​
​​

Povezane vsebine