Pregnant_header_main

Zdrava nosečnost

V času nosečnosti je vaše zdravje izredno pomembno. V tem poglavju so zajete vse informacije o zdravi in primerni prehrani za vaše telo v mesecih, ki so pred vami.

Prehrana v času nosečnosti

Za razvoj vašega malčka je vaša zdrava in uravnotežena prehrana bistvenega pomena. Zdrava hrana in pijača bosta pripomogli k zagotavljanju hranljivih snovi za vas in malo bitje, ki raste v vas. Nekaterim živilom se je v nosečnosti smiselno izogniti, saj njihovo uživanje lahko razvijajočemu-se malčku povzročijo težave.

Trimesečja v nosečnosti

Normalna, polna nosečnost traja od 37 do 42 tednov in je razdeljena na trimesečja. Vsako od njih traja med 12 in 14 tednov. Prvi trimester traja od prvega do 13. tedna nosečnosti. Kljub temu, da tega še ne bo opaziti navzven, se v vašem telesu v prvem trimesečju dogajajo velike spremembe. Drugo trimesečje traja od 13. do 27. tedna nosečnosti. V drugem trimestru nosečnost postane nekoliko lažja. To obdobje je tudi pomemben mejnik, saj boste svojim bližnjim sporočili veselo novico. Tretje trimesečje traja od 27. tedna do konca vaše nosečnosti. Razvoj vašega otroka je bliskovit in dodatna teža, ki jo nosite, pogosto rezultira v bolečinah.

Več informacij o nosečnosti

Na teh straneh boste našli več informacij o spremembah v vašem telesu v času nosečnosti, kako se pripraviti na prihod novorojenčka ter porod in rojstvo.

Povezane vsebine

Pomembne informacije za obdobje nosečnosti