Toddlers-and-milk

Malčki in mleko

Ali malčki potrebujejo mleko?
Od rojstva do prvega rojstnega dne sta bila materino mleko in/ali mlečna formula stalno v njegovi prehrani. V obdobju malčka in kasneje je mleko še vedno pomemben vir hranilnih snovi, kot je kalcij za močne kosti in zobe, pa tudi pomemben vir beljakovin in energije. Vendarle pa je potreba po mleku manjša kot v njegovem prvem letu življenja.

Koliko mleka za malčke?
Približno 500 ml mleka na dan bo vašemu malčku zagotovilo hranilne snovi, bistvene za njegovo zdravje. Mleko naj bo porazdeljeno na mlečne napitke, mlečne obroke z žiti in druge mlečne izdelke.

Vključevanje mleka v prehrano vašega malčka
Zlasti, ko gre za mleko, je za mnoge malčke značilno, da gredo skozi fazo nemirnosti ob hranjenju. Če želite svojega malčka spodbuditi, da bo spil več mleka, poskusite upoštevati naslednje namige:
  • Naj se njegov dan začne z mlečnim obrokom s kosmiči (žitno kašo).
  • V njegovo rutino pred spanjem vključite toplo mleko; usedita se skupaj in naj vaš malček uživa v mleku, vi pa medtem spijte skodelico čaja.
  • Morda bo vašemu malčku všeč nova čaša ali posebna skodelica, ki se uporablja samo za mleko. Tako lahko pitje mleka zanj postane poslastica.
  • Če vaš malček običajno pije hladno mleko, ga poskusite segreti, ali obratno.
Nadaljevalno mleko za malčke: Več kot le mleko
Nadaljevalno mleko Aptamil je v smislu hranljivosti boljše od kravjega mleka ter je narejeno za malčke v starosti 1–2 let in za malčke v starosti 2–3 let. Vsebuje našo edinstveno mešanico prebiotikov scGOS/lcFOS, železa in vitaminov A, C, D, ki na naraven način prispevajo k zdravemu imunskemu sistemu.​​
​​​​​​