Dojenje je najboljše za dojenčke

PROSIMO, NAJPREJ PREBERITE TO POMEMBNO OBVESTILO

S klikom na gumb za nadaljevanje vam bodo dostopne informacije o nadomestnem mleku Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite za nadaljevanje sprejmete, da vas spletna stran Aptaclub.si informira o mleku za dojenčke na vašo željo.

Dojenje je najboljše za dojenčke in se začne takoj po rojstvu. Odločitev, da ne boste dojili je težko preklicati. Kombinirano dojenje in hranjenje po steklenički v prvih nekaj tednih dojenčkovega življenja lahko zmanjša zaloge vašega mleka. Pomembno je, da v času dojenja jeste zdravo in uravnoteženo prehrano. Ko se odločate o načinu hranjenja dojenčka, upoštevajte stroške in družbene posledice nadomestnega mleka za dojenčke. Če uporabljate nadomestno mleko, je za zdravje vašega dojenčka pomembno, da zelo natančno upoštevate navodila za pripravo. O načinu hranjenja svojega dojenčka se vedno posvetujte s pediatrom, patronažno sestro ali farmacevtom.

Nadaljevalno mleko po 6. mesecu starosti

Aptamil Pronutra ADVANCE 2 – Nadaljevalna mlečna formula 800g

Na osnovi 40-letnih raziskav materinega mleka in prehranskih potreb malčkov, smo razvili formulo naslednje generacije Pronutra ADVANCE. Naša patentirana formula Pronutra ADVANCE vsebuje optimalno mešanico sestavin in edinstven proces proizvodnje.

Mleko Aptamil 2 je kot del uravnotežene mešane prehrane primerno za dojenčke po dopolnjenem 6. mesecu starosti. Z dodatkom prebiotičnih oligosaharidov GOS/FOS (9:1), LCP (DHA, AA, EPA) in nukleotidov, postbiotikov in humanega oligosaharida 3'GL.

Po 10. mesecu dojenčkove starosti je priporočljivo, da Aptamil 2 postopoma nadomestite z nadaljevalnim mlekom Aptamil 3.

Na voljo tudi v 400 g pločevinki.
Izdelek je na voljo v pakiranju, ki je že pripravljeno za uporabo.


Nov postopek priprave obroka

KORAK 1

Umijte si roke in sterilizirajte vse pripomočke.

KORAK 2

Zavrite pitno vodo in pustite, da se ohladi na 40°C. Ustrezno količino vode (preverite navodila na embalaži) nalijte v sterilno stekleničko.

KORAK 3

Merico napolnite z izdelkom in jo na strgalu pakiranja poravnajte do roba. Uporabljajte le priloženo merico. Prahu ne pritiskajte navzdol.

KORAK 4

Ustrezno količino prahu stresite v vodo. Točno količino odčitajte s tabele na embalaži. Preveč ali premalo prahu je lahko škodljivo. Zaprite stekleničko. Močno vertikalno stresajte vsaj 10 sekund, dokler se prah popolnomaraztopi (kotaljenje ali stresanje stekleničke v krogih ne zadostuje).

KORAK 5

Ohladite pod tekočo vodo in preverite temperaturo obroka pred hranjenjem. Pripravljen obrok takoj uporabite.

Navodila za pripravo 200 ml plastenka, pripravljena za hranjenje

Prosimo, natančno upoštevajte ta navodila. Pravilna priprava obroka je bistvena za zdravje vašega dojenčka.

1. korak
Umijte si roke in sterilizirajte vse pripomočke v skladu z navodili proizvajalca.

2. korak
Plastenko močno pretresite. V sterilizirano stekleničko za hranjenje nalijte potrebno količino mleka.

3. korak
Mleko postrezite na sobni temperaturi ali po želji ogreto. Če je ogreto, preverite njegovo temperaturo.

4. korak
Nezaužito mleko v steklenički za hranjenje uporabite v največ 2 urah, ali zavrzite.