Dojenje je najboljše za dojenčke

PROSIMO, NAJPREJ PREBERITE TO POMEMBNO OBVESTILO

S klikom na gumb za nadaljevanje vam bodo dostopne informacije o nadomestnem mleku Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite za nadaljevanje sprejmete, da vas spletna stran Aptaclub.si informira o mleku za dojenčke na vašo željo.

Dojenje je najboljše za dojenčke in se začne takoj po rojstvu. Odločitev, da ne boste dojili je težko preklicati. Kombinirano dojenje in hranjenje po steklenički v prvih nekaj tednih dojenčkovega življenja lahko zmanjša zaloge vašega mleka. Pomembno je, da v času dojenja jeste zdravo in uravnoteženo prehrano. Ko se odločate o načinu hranjenja dojenčka, upoštevajte stroške in družbene posledice nadomestnega mleka za dojenčke. Če uporabljate nadomestno mleko, je za zdravje vašega dojenčka pomembno, da zelo natančno upoštevate navodila za pripravo. O načinu hranjenja svojega dojenčka se vedno posvetujte s pediatrom, patronažno sestro ali farmacevtom.

Začetno mleko od 0 do 6 mesecev

Aptamil Pronutra ADVANCE 1 - začetna mlečna formula 800g

Aptamil Pronutra ADVANCE Pre je začetno mleko za dojenčke, ki zadovolji vse prehranske potrebe vašega dojenčka od rojstva do dopolnjenega 6. meseca starosti. Namenjeno je dojenčkom v prvih tednih življenja, nato svetujemo prehod na Aptamil 1.

Aptamil 1 Pronutra ADVANCE je začetno mleko za dojenčke, ki zadovolji vse prehranske potrebe vašega dojenčka od rojstva do dopolnjenega 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da Aptamil 1 nadomestite z nadaljevalnim mlekom za dojenčke, Aptamil 2.

Z dodatkom prebiotičnih oligosaharidov GOS/FOS (9:1), LCP (DHA, AA, EPA) in nukleotidov, postbiotikov in humanega oligosaharida 3’GL.

Na voljo tudi v 400 g pločevinki.

Napotki za prehod na novo formulo*

OI = Obstoječi izdelek      NI = Nov izdelek

* Na osnovi običajnega hranjena dojenčka starejšega od 3 mesecev.
Pred menjavo mlečne formule se vedno posvetujte z izbranim pediatrom.

Nov postopek priprave obroka

KORAK 1

Umijte si roke in sterilizirajte vse pripomočke.

KORAK 2

Zavrite pitno vodo in pustite, da se ohladi na 40°C. Ustrezno količino vode (preverite navodila na embalaži) nalijte v sterilno stekleničko.

KORAK 3

Merico napolnite z izdelkom in jo na strgalu pakiranja poravnajte do roba. Uporabljajte le priloženo merico. Prahu ne pritiskajte navzdol.

KORAK 4

Ustrezno količino prahu stresite v vodo. Točno količino odčitajte s tabele na embalaži. Preveč ali premalo prahu je lahko škodljivo. Zaprite stekleničko. Močno vertikalno stresajte vsaj 10 sekund, dokler se prah popolnoma raztopi (kotaljenje ali stresanje stekleničke v krogih ne zadostuje).

KORAK 5

Ohladite pod tekočo vodo in preverite temperaturo obroka pred hranjenjem. Pripravljen obrok takoj uporabite.