Hranjenje po steklenički v bolnišnici

Hranjenje z nadomestnim mlekom v porodnišnici
Nadomestno mleko za dojenčke v porodnišnicah ni vedno na voljo, zato preverite, ali morate nadomestno mleko in pripomočke za hranjenje prinesti s seboj, in jih dodajte na seznam potrebščin za porodnišnico. Če imajo nadomestno mleko, se pozanimajte, ali je enako tistemu, ki ga nameravate uporabljati doma. Če je drugačno, bo bolje, da vzamete svojega in tako zagotovite, da se dojenček od začetka navadi na mleko, ki vam bolj ustreza.

Priprava na prvo hranjenje
V nekaterih porodnišnicah vas naučijo, kako dojenčka prvič nahraniti po steklenički. Dobro je, da ob tej priložnosti vprašate, kaj vas zanima, da boste doma samozavestno sterilizirali stekleničke in pripravljali obroke.

Uporaba pravega cuclja
Pri hranjenju po steklenični ne ustreza vsakemu dojenčku isti cucelj. Dojenčki se med seboj razlikujejo, zato boste morda primorani preizkusiti različne stekleničke in cuclje, preden bo vaš dojenček zadovoljen. Večina cucljev je narejenih iz silikona, vendar pa nekateri dojenčki iz njih težko pijejo, saj so manj prožni in se preveč razlikujejo od vaše bradavice. Morda mu bo bolj všeč mehkejši rjavi cucelj ali pa na primer ortodontski cucelj, ki je drugače oblikovan. V zgodnjih mesecih boste morda morali menjati stekleničke in cuclje, da bo hranjenje za vašega dojenčka udobno.

Če dojenčka v porodnišnici hranite po steklenički, boste morda dobili cuclje za enkratno uporabo. Priporočeno je, da si zabeležite, katero vrsto cuclja ste dobili, saj boste tako doma lahko uporabljali podobnega in tako svojega dojenčka ne boste zmedli. Izbrani zdravstveni delavec vam lahko svetuje o najprimernejšem cuclju za dojenčka.​
​​​​