Dojenje je najboljše za dojenčke

PROSIMO, NAJPREJ PREBERITE TO POMEMBNO OBVESTILO

S klikom na gumb za nadaljevanje vam bodo dostopne informacije o nadomestnem mleku Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite za nadaljevanje sprejmete, da vas spletna stran Aptaclub.si informira o mleku za dojenčke na vašo željo.

Dojenje je najboljše za dojenčke in se začne takoj po rojstvu. Odločitev, da ne boste dojili je težko preklicati. Kombinirano dojenje in hranjenje po steklenički v prvih nekaj tednih dojenčkovega življenja lahko zmanjša zaloge vašega mleka. Pomembno je, da v času dojenja jeste zdravo in uravnoteženo prehrano. Ko se odločate o načinu hranjenja dojenčka, upoštevajte stroške in družbene posledice nadomestnega mleka za dojenčke. Če uporabljate nadomestno mleko, je za zdravje vašega dojenčka pomembno, da zelo natančno upoštevate navodila za pripravo. O načinu hranjenja svojega dojenčka se vedno posvetujte s pediatrom, patronažno sestro ali farmacevtom.

Bottle-feeding

Hranjenje po steklenički

Hranjenje po steklenički
Nekatere mame se za dojenje ne odločijo, druge te možnosti nimajo, spet tretje pa se odločijo za kombinacijo dojenja in hranjenja po steklenički. Nekatere menijo, da je lahko iztiskanje mleka in hranjenje dojenčka po steklenički priročno, če so na poti, na ta način pa se lahko tudi njihov partner vključi v hranjenje. Včasih je lahko bolezen tista, zaradi katere je mati prisiljena uporabljati izključno nadomestno mleko. Čeprav je dojenje najboljše za vašega dojenčka, pa je hranjenje po steklenički včasih neizogibno.

V tej rubriki boste našli informacije, ki vam bodo pomagale, da se boste z dojenčkom pripravili na uvajanje steklenične. Pojasnjeno je, zakaj je odločitev o uvedbi nadomestnega mleka za dojenčke težko preklicati. Obravnavane so tudi praktične teme, kot so: kaj vse potrebujete, kako sterilizirati in pripraviti stekleničke ter koliko in kako pogosto hraniti dojenčka.​
​​​​​​​