Pravilnik o zasebnosti


Naša zavezanost zasebnosti
Zahvaljujemo se vam za obisk našega spletnega mesta.
 
Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, ko uporabljate naša spletna mesta in nam (elektronsko) posredujete svoje osebne podatke. Zato smo pripravili ta Pravilnik o zasebnosti, da bi vam pojasnili, kako podjetje Nutricia ter njegova pridružena in odvisna podjetja (»Nutricia«) zbirajo, hranijo, uporabljajo in obdelujejo osebne podatke, ki nam jih posredujete prek spletnih mest, ki jih Nutricia upravlja. Ta Pravilnik o zasebnosti tudi pojasnjuje, kako lahko pridobite dostop do svojih osebnih podatkov in jih posodobite ali pošljete pritožbo o zbiranju ali pravilnosti teh podatkov.
 
Prosimo vas, da si preberete ta Pravilnik o zasebnosti in se seznanite z ustreznimi ukrepi glede osebnih podatkov, preden nam jih posredujete. Če obiščete naše spletno mesto, uporabite naše aplikacije ali nam kako drugače posredujete svoje podatke, se strinjate s prakso, opisano v tem Pravilniku o zasebnosti. Če se s Pravilnikom o zasebnosti ne strinjate, tega spletnega mesta ne uporabljajte.
 
Ta Pravilnik o zasebnosti se lahko spremeni brez predhodnega obvestila, zato redno preverjajte, ali so v njem spremembe. Poleg Pravilnika o zasebnosti morate prebrati naše Pogoje in določila ter Obvestilo o piškotkih. Ti dokumenti skupaj sestavljajo Pogoje uporabe naših spletnih mest in aplikacij. Če imate kakršna koli vprašanja, stopite v stik z nami.
 
 
Osebni podatki, ki jih zbiramo
Osebni podatki na splošno
Ko ste v stiku z nami, bodisi z uporabo našega spletnega mesta in mobilnih aplikacij bodisi kako drugače, lahko posredujete ali razkrijete svoje osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti za vašo identifikacijo. Ti podatki vključujejo vaše osebne podatke (ime (dojenčka), domači ali poštni naslov, telefonsko številko, datum poroda/datum rojstva in/ali e-naslov), fotografije, ki jih prenesete, in kakršne koli povratne informacije stranke, ki nam jih morda posredujete (povratne informacije o izdelku ali pripombe).
 
Podatki uporabniškega računa in demografski podatki
Zbiramo lahko tudi prijavne podatke vašega računa, ki jih potrebujete, da pri nas ustvarite račun, ali vaše demografske podatke, ki razkrivajo določene lastnosti, kot so vaša starost, datum rojstva, spol, geografska lokacija, podatki o gospodinjstvu, najljubši izdelki in interesi.
 
Vaš profil in deljenje podatkov z drugimi
Ob registraciji boste ustvarili uporabniški profil, ki ga lahko vzdržujete in kadar koli posodobite z osebnimi podatki. Morebitni podatki ali fotografije, ki jih prenesete, bodo povezani z vašim uporabniškim profilom. Zbiramo lahko podatke, kot so vaše uporabniško ime, geslo in fotografija. Lahko se odločite, da boste podatke ali fotografije, povezane z vašim uporabniškim profilom, delili s strokovnim timom podjetja Nutricia. Tudi te podatke lahko zbiramo.
 
Drugi podatki
Zbiramo lahko tudi druge osebne podatke, kot so podatki o vaši napravi, IP-naslov, podatki o operacijskem sistemu vaše naprave, spletnih straneh, ki ste jih obiskali, povezavah, ki jih kliknete, ter e-sporočilih in novicah podjetja Nutricia, ki jih odprete.
 
 
Kako zbiramo vaše osebne podatke
Podatke o vas lahko zbiramo iz različnih virov. Ti vključujejo podatke, ki jih dobimo neposredno od vas, ko uporabljate naše storitve in obiščete naša spletna mesta, ter podatke o vas, ki jih zberemo iz drugih virov.
 
 
Podatki, ki jih lahko dobimo neposredno od vas
Ponekod nam lahko neposredno posredujete svoje osebne podatke. To vključuje podatke, zbrane na naslednje načine:
 
Spletna mesta/aplikacije Nutricia – vsa (mobilna) spletna mesta, namenjena strankam, ki jih upravlja Nutricia, vključno z družabnimi omrežji tretjih oseb, kot je Facebook, in vsemi aplikacijami za pametne telefone.
 
Tiskani obrazci – na primer papirnate registracijske kartice ali prijavni obrazci za natečaje.
 
Aptaclub – kakršni koli osebni podatki, ki jih zberemo od strank prek spletnega mesta Aptaclub, če nas denimo pokličete z vprašanjem ali pripombo ali se prijavite na prejemanje tržnih sporočil.
 
E-pošta prijatelju – naša spletna mesta ponujajo možnost, da nekomu elektronsko posredujete članek tako, da kliknete povezavo na koncu članka. Pri tem morate vnesti svoj e-naslov in e-naslov prejemnika.
 
Ankete – občasno izvajamo uporabniške ankete, da bi vsebino bolje prilagodili ciljnim uporabnikom. Zbrane demografske podatke iz teh anket občasno posredujemo svojim partnerjem. Teh podatkov o določenih posameznikih nikoli ne posredujemo tretjim osebam.
 
Registracija – ko se registrirate za uporabo spletnega mesta Aptaclub ali Nutricia, lahko zberemo podatke, vključno z vašim imenom, naslovom, e-naslovom, datumom rojstva, spolom, starševskim in/ali nosečnostnim statusom in podatki o vašem otroku. Če si premislite, se lahko kadar koli odjavite od prejemanja naših novic tako, da se prijavite v svoj uporabniški profil in spremenite nastavitve ali kliknete možnost odjave na koncu e-sporočila.
 
 
Podatki, ki jih lahko zbiramo posredno
Ko brskate po naših spletnih mestih ali uporabljate naše mobilne aplikacije, lahko zberemo določene podatke, tudi če jih sami aktivno ne posredujete, prek različnih tehnologij:
 
Podatki od tretjih oseb – na splošno zbiramo samo osebne podatke, ki jih dobimo neposredno od vas. Vendar lahko v nekaterih okoliščinah dobimo tudi podatke iz drugih virov, kot so podatkovna podjetja ali spletna mesta tretjih oseb, ki nam posredujejo dodatne informacije o naših strankah, ali tretje osebe, s katerimi sodelujemo pri promocijah.
 
Natečaji in nagradne igre – prirejamo lahko natečaje in nagradne igre, za katere se zahtevajo nekateri osebni podatki, kot so ime in e-naslov ter obvezna anketna vprašanja o različnih drugih osebnih podatkih.
 
Sledenje uporabi – na vseh svojih spletnih mestih uporabljamo sledenje vzorcem uporabniškega prometa.
 
Piškotki – kot večina drugih spletnih mest tudi spletna mesta, ki jih upravlja Nutricia, zbirajo podatke o obiskovalcih prek piškotkov. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se za namene sledenja podatkom o obiskovalcih zbirajo v vašem spletnem brskalniku. Priporočamo vam, da glede tega preberete naše Obvestilo o piškotkih.
 
Komunikacija z vami – osebne podatke zbiramo tudi prek komunikacije z uporabniki, na primer po e-pošti ali če pokličete strokovni tim podjetja Nutricia. Če pokličete strokovni tim podjetja Nutricia, na začetku pogovora zapišemo vaše ime in lokacijo. Če uporabite e-obrazec za stik z nami, boste poleg vprašanja vnesli svoje ime in podatek, kako ste slišali za nas.
 
 
Občutljivi podatki in podatki o otrocih
Od vas ali o vas bomo zbirali občutljive ali zdravstvene podatke samo ob vašem soglasju in te podatke uporabljali skladno z ustreznimi zakoni o zasebnosti. Če nam posredujete občutljive ali zdravstvene podatke, to obravnavamo kot privolitev v naše zbiranje podatkov (lahko vas denimo prosimo za podatek o vašem predvidenem datumu poroda in/ali rojstnem dnevu vašega otroka).
 
Upoštevajte, da ta spletna mesta niso namenjena posameznikom, ki še niso dosegli polnoletnosti, ki velja na vašem geografskem območju. Starost, ko posameznik ne šteje več za mladoletnika, se razlikuje od države do države. Če niste prepričani, najprej preverite, ali ste po zakonih svoje države še vedno mladoletni. Prosimo vas, da nam ne posredujete nobenih osebnih podatkov, če še niste polnoletni.
 
Podjetje Nutricia namerno ne zbira osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let, tudi če nam starši ali skrbniki prostovoljno zagotovijo informacije o svojem otroku. Če ugotovimo, da smo nehote zbrali podatke o otroku, bomo te podatke odstranili iz svojih zapisov, kakor hitro bo to izvedljivo. Starši ali skrbniki lahko kadar koli stopijo v stik z nami, če želijo spremeniti, posodobiti ali odstraniti podatke, ki se nanašajo na njihovega otroka ter so shranjeni v naših zapisih ali prikazani na našem spletnem mestu.
 
 
Namen zbiranja teh podatkov
Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo in razkrivamo, kakor je opisano na mestu zbiranja podatkov. Te posredovane podatke uporabljamo tudi za prilagajanje svojega spletnega mesta in komunikacijo z vami, da vam lahko predstavimo informacije, ki morda ustrezajo vašim potrebam in interesom, vključno s prilagajanjem e-novic (samo če jih želite prejemati), ter za odgovore na vaša vprašanja ali obravnavo vaših zahtev.
 
Podjetje Nutricia lahko zbrane osebne podatke uporablja za (splošna) tržna sporočila.  Ob registraciji boste tudi izbrali, ali želite prejemati novice o naših storitvah in izdelkih. Novice vam bomo pošiljali samo, če se strinjate z njihovim prejemanjem.
 
Vaši osebni podatki se lahko uporabljajo tudi za vzdrževanje uporabniškega računa, izboljšanje in prilagajanje vaše izkušnje na naših spletnih mestih in v aplikacijah (prek piškotkov) ter zagotavljanje storitev za stranke, vključno z odgovori na vprašanja, pritožbami in splošnimi povratnimi informacijami o naših izdelkih.
 
Zbrane osebne podatke lahko uporabimo tudi za nekatere druge, bolj splošne namene, kot so varnost spletnega mesta, notranje raziskave, ankete ter notranje tržne in demografske raziskave. Podatke, pridobljene iz e-pošte prijatelju, bomo uporabili samo pri napaki pri prenosu in seveda za obvestilo prejemniku, kdo mu je zgodbo poslal, vendar za noben drug namen.
 
Podatki, zbrani iz komunikacije z vami in s prijavnega obrazca, se uporabljajo za preverjanje identitete uporabnikov, pošiljanje e-obvestila o prejemu prijave ter za stike z zmagovalci natečajev in/ali prejemniki nagrad. Podjetje Nutricia bo te podatke razkrilo tretji osebi samo, če se s tem predhodno izrecno strinjate in (a) izrecno potrdite, da želite prejemati dodatne informacije sponzorja natečaja, pri čemer se bodo vaši osebno določljivi podatki razkrili oglaševalcu, ali (b) kadar bo nekatere natečaje gostilo naše spletno mesto, vendar jih bo upravljal sponzor, pri čemer se bodo vaši posredovani podatki prenesli tretji osebi, če se s tem izrecno strinjate.
 
Razkrivanje osebnih podatkov
Podjetje Nutricia ne bo delilo vaših osebnih podatkov s tretjo osebo ali jih razkrilo tretji osebi. Osebnih podatkov ne prodajamo in ne dajemo v zakup tretjim osebam. Vaše osebne podatke bomo uporabljali samo znotraj podjetja Nutricia in jih posredovali tretji osebi, če se odločite, da želite prejemati informacije neposredno od tega podjetja tretje osebe. Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi:
 
- ponudnikom storitev, zastopnikom, izvajalcem: pri zagotavljanju podpore za svoje poslovne funkcije lahko sodelujemo s ponudniki storitev, zastopniki ali izvajalci, ki za nas opravljajo delo ali podporne storitve, kot so upravljanje tega spletnega mesta, shranjevanje prepisov klepetov v živo ali organiziranje ali usklajevanje promocij, vendar samo, če vas o tem posebej obvestimo in pridobimo vaše izrecno dovoljenje. Ponudniki storitev za podjetje Nutricia lahko dostopajo do vaših osebnih podatkov zunaj vaše države in jih lahko tudi hranijo v teh državah. Če uporabite to spletno mesto, nam pošljete e-sporočilo ali nas pokličete, se strinjate z našim razkritjem svojih osebnih podatkov izvajalcem, s katerimi sodelujemo;
 
- zaradi pravnega interesa podjetja Nutricia: osebne podatke lahko razkrijemo, če menimo, da je to potrebno za zaščito ali preprečitev škode interesom podjetja, uveljavljanje naših zakonitih pravic, zaščito ljudi ali premoženja, skladnost z zahtevami pristojnih organov glede na upoštevno zakonodajo (npr. policije ali sodišča) ali kot drugače določa zakonodaja na področju zasebnosti.
 
Možnost odjave
Če nam želite sporočiti svoje pomisleke o kakršni koli vsebini, povezani z vašimi osebnimi podatki, nam pošljite e-sporočilo.
 
Svojo vsebino, vključno s fotografijami, ki ste jih prenesli in objavili, lahko kadar koli izbrišete. S tem takoj onemogočite prikaz vsebine. Prejemanje e-sporočil podjetja Nutricia lahko ustavite tako, da upoštevate navodila za odjavo, ki so del vsakega prejetega sporočila. Če se odločite, da z nami ne boste več sodelovali, lahko zaprete uporabniški račun pri nas tako, da nam pošljete e-sporočilo.  Vaš profil in morebitna vsebina, ki ste jo prenesli, ne bosta več vidna. Žal nam bo, ker ste nas zapustili.
 
Čas hrambe podatkov in varnost
Za zaščito osebnih podatkov, ki so pod našim nadzorom, uporabljamo primerne organizacijske, tehnične in administrativne ukrepe. Žal pri nobenem prenosu podatkov po internetu ali v sistem za hrambo podatkov ni mogoče zagotoviti, da so podatki 100 % varni.
 
Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kolikor bo potrebno za izpolnitev namenov, opisanih v tem Pravilniku o zasebnosti, razen če bo zaradi skladnosti z zakonodajo ali druge pravne obveznosti potrebno daljše obdobje hrambe. Takoj ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali, jih bomo uničili ali izbrisali na varen način in popolnoma skladno z zakonskimi zahtevami.
 
Če so bili vaši podatki razkriti tretji osebi, mora ta tretja oseba vedno zagotavljati enake ravni varnosti vaših osebnih podatkov kot podjetje Nutricia; skrbeti mora za zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov ter jih obdelati samo po posebnih navodilih podjetja Nutricia.
 
Prenos podatkov
Vaši osebni podatki se lahko shranijo in obdelajo v kateri koli državi, kjer imamo objekte ali ponudnike storitev. Z uporabo tega spletnega mesta ali posredovanjem privolitve (kadar to zahteva zakonodaja) se strinjate s prenosom podatkov v države zunaj vaše države bivanja, kar lahko pomeni drugačne predpise o varstvu podatkov kot v vaši državi.
 
 
Povezave na druga spletna mesta in družbena omrežja
Naša spletna mesta, aplikacije in druga komunikacijska sredstva lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih mest, ki jih podjetje Nutricia neposredno ne upravlja, na primer Facebook. Takšne povezave izberemo s potrebno skrbnostjo, vendar nismo odgovorni za nobene osebne podatke, ki se obdelajo prek teh spletnih mest ali aplikacij. Pri uporabi teh spletnih mest ali aplikacij se upoštevajo izključno pogoji in določila, ki veljajo zanje, zato nismo odgovorni za nobeno politiko obdelave podatkov ali politiko zasebnosti teh spletnih mest ali aplikacij.
 
 
Dostop do vaših podatkov
Zaupanje, ki nam ga izkazujete glede pravilnega zbiranja, uporabe in varne hrambe osebnih podatkov, jemljemo resno.
Če želite zahtevati dostop do osebnih podatkov, ki jih ima podjetje Nutricia o vas, stopite v stik z nami. Če vam ne bomo mogli zagotoviti dostopa do vaših osebnih podatkov, vam bomo pojasnili, zakaj. Če so vaši osebni podatki, ki jih je zbralo podjetje Nutricia, nepravilni, nepopolni ali zastareli, lahko zahtevate spremembo teh podatkov tako, da nam pošljete e-sporočilo.
 
Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede zasebnosti, stopite v stik z nami. Vašo pritožbo bomo vedno obravnavali pravočasno, učinkovito, pošteno in dosledno.