POGOJI UPORABE


 

TO SPLETNO MESTO JE IZDELALO PODJETJE NUTRICIA EXPORT B.V. (»NUTRICIA«) Z NAMENOM ZAGOTAVLJANJA INFORMACIJ, IZOBRAŽEVANJA IN KOMUNICIRANJA. PO NJEM LAHKO PROSTO BRSKATE.
TA DOLOČILA IN POGOJI UPORABE UREJAJO VAŠO UPORABO TEGA SPLETNEGA MESTA.
PROSIMO VAS, DA JIH POZORNO PREBERETE. Z OBISKOM TEGA SPLETNEGA MESTA SE STRINJATE S POGOJI UPORABE, KI ZANJ VELJAJO. ČE SE S KATERIM KOLI DOLOČILOM ALI POGOJEM UPORABE NE STRINJATE, NE DOSTOPAJTE DO TEGA SPLETNEGA MESTA ALI KAKRŠNIH KOLI INFORMACIJ, KI JIH VSEBUJE, IN JIH TUDI DRUGAČE NE UPORABLJAJTE.
VSA VSEBINA NA TEM SPLETNEM MESTU (VKLJUČNO S TEMI POGOJI UPORABE) SE LAHKO KADAR KOLI SPREMENI. VSAKA SPREMEMBA TEH POGOJEV UPORABE BO OBJAVLJENA KOT POSODOBITEV POGOJEV NA TEM SPLETNEM MESTU. VAŠA UPORABA TEGA SPLETNEGA MESTA PO TAKŠNI SPREMEMBI POMENI, DA STE S SPREMEMBO SEZNANJENI IN JO SPREJEMATE.

 

1  O naših Pogojih uporabe
1.1  Pogoje uporabe, ki veljajo na tem spletnem mestu, sestavljajo:
1.  ti Pogoji in določila;
2.  naš Pravilnik o zasebnosti;
3.  naše Obvestilo o piškotkih.
V primeru neskladnosti med naštetimi dokumenti prevladajo pogoji, vsebovani v dokumentu, ki je naveden prej.

 

1.2.  V teh Pogojih in določilih:
1.  se »mi«, »nas«, »naš« ali »Nutricia« nanašajo na podjetje Nutricia Export B.V., vključno z njegovimi zaposlenimi in zastopniki ter lastniško povezanimi podjetji in povezanimi subjekti (vključno z njihovimi zaposlenimi in zastopniki);
2. se »vi« ali »vaš« nanaša na vsakogar, ki dostopa do tega spletnega mesta (ne glede na to, ali je član tega spletnega mesta ali ne). 

 

2 Spletno mesto je namenjeno samo za uporabo v Sloveniji
2.1 To spletno mesto in njegova vsebina sta zasnovana skladno z upoštevno zakonodajo in predpisi ter sta namenjena samo za uporabo s strani prebivalcev Slovenije. Podjetje Nutricia ne jamči, da so informacije na tem spletnem mestu uporabne ali ustrezne za druga geografska območja.

 

2.2  Strinjate se, da je za reševanje kakršnega koli spora, ki nastane glede Pogojev uporabe ali iz njih izhaja, izključno pristojno sodišče na Nizozemskem.

2.3  Če obiščete to spletno mesto z drugega geografskega območja, nikakor ne jamčimo za skladnost spletnega mesta z zakoni v drugih državah.

 

3 Uporaba spletnega mesta
3.1  To spletno mesto uporabljate na lastno odgovornost. Vsebina Nutricia je na voljo, »KAKRŠNA JE« in brez kakršnih koli jamstev, bodisi izrecnih ali naznačenih. Podjetje Nutricia zavrača vsa jamstva, vključno z vsemi naznačenimi jamstvi o primernosti za prodajo ali uporabnosti za določen namen, lastniških pravicah, varnosti ali neobstoju kršitve. Niti podjetje Nutricia niti noben drug subjekt, udeležen pri ustvarjanju, izdelavi ali objavi tega spletnega mesta, nista odgovorna za morebitno neposredno, naključno, posledično ali posredno škodo, ki lahko nastane zaradi vašega dostopa do tega spletnega mesta ali njegove uporabe. To vključuje škodo na vaši računalniški opremi ali viruse, ki bi jo lahko okužili. Brez poseganja v prej navedeno je vse, kar vam to spletno mesto ponuja, »kakršno je«, brez kakršnih koli jamstev, vključno z jamstvi o primernosti za prodajo, uporabnosti za določen namen ali jamstvu o neobstoju kršitve.

 

3.2 Podjetje Nutricia lahko uporablja osebne podatke, ki mu jih prostovoljno posredujete prek tega spletnega mesta, na primer z obrazcem za kontaktne podatke. Če zagotovite takšne podatke, s tem izrecno privolite, da sme podjetje Nutricia vaše osebne podatke uporabljati na ta način in skladno z našim Pravilnikom o zasebnosti.

 

3.3 Nutricia vam svetuje, da nikoli ne razkrivate osebnih podatkov o sebi ali kom drugem (na primer telefonske številke, poštnega naslova, domačega naslova, e-naslova ali katerih koli drugih podobnih podatkov, ki bi omogočili vašo identifikacijo). Podjetje Nutricia ni odgovorno za morebitna poznejša dejanja ali dogodke, ki izhajajo iz vašega prostovoljnega razkritja takšnih osebnih podatkov.

 

3.4 Neregistrirani uporabniki, ki obiščejo to spletno mesto, lahko na njem dostopajo do vse vsebine Nutricia in jo berejo. Lahko tudi stopijo v stik s strokovnim timom Nutricia.

 

3.5 Tega spletnega mesta ali katere koli naše storitve ne smete uporabljati:
1.  zaradi katerega koli razloga ali namena, ki je nezakonit, obrekljiv, napadalen, škodljiv, žaljiv, ki posega v zasebnost druge osebe ali je kako drugače sporen;
2.  na način, ki bi škodil ali motil delovanje tega spletnega mesta ali katere koli naše storitve ali drugim preprečil njihovo uporabo;
3.  za prenos virusov ali česar koli drugega, kar bi lahko poškodovalo ali motilo delovanje računalnikov ali telekomunikacijske opreme;
4.  za žaljenje drugih ali ogrožanje našega poslovanja;
5.  za ukvarjanje s kakršno koli komercialno dejavnostjo.

 

3.6 Podjetju Nutricia boste povrnili škodo in ga odvezali odgovornosti, če boste kakor koli prekršili te Pogoje uporabe, vključno s kakršno koli uporabo vsebine Nutricia, ki ni izrecno dovoljena v teh Pogojih uporabe. Nepreklicno se strinjate, da podjetje Nutricia v povezavi z zgoraj omenjenim ni nikakor odgovorno za posledične izgube, škodo, sodbe, stroške odvetniške storitve in druge stroške. Podjetju Nutricia boste tudi povrnili škodo zaradi vseh morebitnih zahtevkov tretjih oseb, ki izhajajo iz vaše uporabe vsebine Nutricia ali so z njo povezani.

 
4  Registracija
4.1  Registracija na spletnem mestu je na voljo samo prebivalcem Slovenije.
 
4.2  Registracija je brezplačna, vendar je omejena na en račun na osebo.
 
4.3  Če želite postati registriran uporabnik, morate izpolniti obrazec za registracijo na tem spletnem mestu, vključno z veljavnim osebnim e-naslovom, ki ga redno preverjate. Če ste se registrirali in ste po našem mnenju za to uporabili neveljaven e-naslov, vas lahko prosimo, da znova potrdite svoj račun.
 
4.4  Ob zaključku postopka registracije boste določili geslo. Geslo morate hraniti na varnem in ga ne smete nikomur razkriti. Odgovorni ste za vse dejavnosti, ki se odvijajo v okviru vašega računa. O kakršni koli nedovoljeni uporabi svojega računa ali drugi kršitvi varnosti nas morate obvestiti, takoj ko jo opazite. Pridržujemo si pravico, da od vas zahtevamo spremembo podatkov računa, če bo to potrebno zaradi varnostnih razlogov.
 
4.5  Ob upoštevanju Pogojev uporabe in tehničnih omejitev tega spletnega mesta je registriranim uporabnikom dovoljeno tudi, da vzdržujejo lastni profil in nastavitve zasebnosti.
 
4.6  Pridržujemo si pravico, da zavrnemo ali razveljavimo registracijo na tem spletnem mestu komur koli, kadar koli, brez obvestila in iz katerega koli razloga. Pravica do razveljavitve registracije vključuje pravico, da zapremo vaš račun in izbrišemo ali skrijemo vso vsebino, povezano z vašim računom (vključno z uporabniškim profilom) brez obvestila in pod pogoji politike hrambe zapisov, kot je določena v našem Pravilniku o zasebnosti.
 
4.7  Brez kakršne koli omejitve določbe 4.6 lahko podjetje Nutricia zapre vaš račun brez obvestila, če upravičeno menimo, da:
1.  je bil registriran z e-naslovom nekoga drugega ali z začasnim e-naslovom;
2.  uporablja IP-naslove (naslove internetnega protokola) posredniškega strežnika z namenom prikrivanja, da ista oseba uporablja več računov;
3.  niste prebivalec izbrane države.
 
 
5  Povezave
5.1  Vsebina na tem spletnem mestu lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo. Za ta spletna mesta in njihovo vsebino nismo odgovorni. Ne priporočamo nobenih povezanih spletnih mest ali izdelkov ali storitev, ki jih ta spletna mesta ponujajo. Vsebina na povezanih spletnih mestih se lahko sčasoma spremeni. Preveriti morate pogoje in politike, ki se uporabljajo na povezanih spletnih mestih. Podjetje Nutricia ne trdi ali jamči, da bo to ali drugo spletno mesto, s katerim je naše spletno mesto povezano, dostopno ali na voljo pravočasno ali da bo delovalo brez prekinitev ali napak.
 
5.2  Vabimo vas, da delite hiperpovezave do našega spletnega mesta s prijatelji in znanci za nekomercialne namene (tudi prek drugih družabnih omrežij in osebnih spletnih dnevnikov, ki jih uporabljate). Ustvarjanje hiperpovezav do tega spletnega mesta sicer ni dovoljeno brez našega predhodnega pisnega dovoljenja. Če vas prosimo, da to storite, boste odstranili vse hiperpovezave, ki ste jih ustvarili do tega spletnega mesta.
 
6  Odstranitev vsebine
6.1  Pridržujemo si pravico, da spletno mesto ali vsebino na spletnem mestu (vključno z vsebino registriranih uporabnikov) kadar koli in iz katerega koli razloga premaknemo, spremenimo ali izbrišemo. Zato morate hraniti kopije vse vsebine, ki jo prenesete na spletno mesto in jo želite obdržati.
 
6.2  Potem ko prenesete vsebino, se lahko kadar koli odločite, da jo boste izbrisali.
 
6.3  Če nam želite sporočiti svoje pomisleke o kateri koli vsebini, ki je na voljo na spletnem mestu, nam pošljite e-sporočilo.
 
 
7  Vsebina Nutricia
7.1  Z upoštevanjem vsebine, ki jo prenesejo registrirani uporabniki, pripadajo avtorske pravice za vsebino tega spletnega mesta nam (»vsebina Nutricia«). Vsebina Nutricia vključuje (med drugim) pripombe, članke, fotografije ali videoposnetke, ki jih ustvarimo in objavimo na tem spletnem mestu. Vsebina Nutricia na tem spletnem mestu vam je na voljo ob upoštevanju, da se podjetje Nutricia ne ukvarja s ponujanjem zdravstvenih, svetovalnih, pravnih ali drugih strokovnih storitev ali svetovanja
 
7.2  ter da morda ne bo primerna za vas in vaše okoliščine. Podjetje Nutricia si prizadeva, da je vsebina, ki jo objavlja na spletnem mestu, pravilna, celovita in aktualna, vendar ne more zagotoviti in ni odgovorno za točnost, celovitost, kakovost, popolnost, pravočasnost ali nespornost vsebine, ki jo prispevamo mi ali uporabniki.
Vsebina Nutricia se ne sme uporabljati kot nadomestek za zdravstveno svetovanje posamezniku. Informacij na tem spletnem mestu ne smete uporabljati za diagnosticiranje bolezni ali zdravstvenih težav ali za prilagoditev, začetek ali odložitev kakršnega koli zdravljenja. Vedno se morate posvetovati s svojim zdravstvenim strokovnjakom, zato se ne opirajte na informacije, objavljene na tem spletnem mestu.
 
8  Intelektualna lastnina
8.1  Kopiranje, razmnoževanje, ponovno objavljanje, objavljanje, prilagajanje ali spreminjanje katerega koli dela tega spletnega mesta za kakršen koli javni ali komercialni namen je brez našega predhodnega pisnega dovoljenja prepovedano.
 
8.2  Vsebino Nutricia lahko prenesete za osebno, nekomercialno uporabo pod pogojem, da ne kršite nobenih avtorskih pravic in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Kopiranje, razmnoževanje, ponovno objavljanje, objavljanje, prilagajanje ali spreminjanje katerega koli dela tega spletnega mesta za kakršen koli javni ali komercialni namen je brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Nutricia prepovedano. S prenosom gradiva na to spletno mesto ali objavljanjem na njem nam dajete neizključno trajno licenco, veljavno po vsem svetu, ki se lahko v celoti in brez licenčnine podlicencira v okviru vaših avtorskih pravic in drugih pravic intelektualne lastnine za uporabo, razmnoževanje, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prevajanje, ustvarjanje ali prikazovanje del, ki temeljijo na njem, ali distribucijo tega gradiva po vsem svetu prek tega spletnega mesta ali kakor koli drugače, brez kakršne koli dolžnosti do vas.
 
8.3  Blagovne znamke, logotipi, znaki in storitvene znamke (v nadaljevanju »blagovne znamke«), prikazane na tem spletnem mestu, so naše zaščitene ali nezaščitene blagovne znamke. Brez našega izrecnega pisnega dovoljenja se nič na tem spletnem mestu ne sme razumeti kot podelitev kakršne koli licence ali pravice v zvezi s temi blagovnimi znamkami. Vaša uporaba blagovnih znamk in vsebine na tem spletnem mestu, razen kot je določeno v teh Pogojih in določilih, je strogo prepovedana. Opozarjamo vas, da bomo odločno in v največji meri, ki jo dovoljuje zakonodaja, uveljavljali svoje pravice intelektualne lastnine do spletnega mesta in njegove vsebine, vključno s prizadevanji za kazenske sankcije.
 
8.4  Slike ljudi ali krajev, prikazane na tem spletnem mestu, so naša last ali last tretje osebe, ki se uporablja z ustreznim dovoljenjem. Vaša uporaba teh slik je prepovedana, razen če vam to posebej dovoljujejo ta Določila in pogoji uporabe ali pa vam to omogoča drugo posebno dovoljenje na tem spletnem mestu. Nedovoljena uporaba slik lahko pomeni kršitev zakonov v zvezi z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo in/ali javnostjo ter predpisov in statutov o komunikacijah.

9 Informacije o izdelkih
9.1  Na tem spletnem mestu lahko pregledujete informacije o nekaterih izdelkih podjetja Nutricia. Če se odločite za ogled teh informacij, se strinjate, da vam te informacije zagotavljamo na vašo zahtevo za namen informiranja in izobraževanja.
 
9.2  Na tem spletnem mestu so objavljena imena izdelkov, opisi in oznake, ki se uporabljajo v vaši državi. Vedeti morate, da nekateri izdelki in blagovne znamke, ki so opisani na našem spletnem mestu, zunaj vaše države morda niso na voljo ali pa so na voljo pod drugimi imeni in v drugih jakostih. Pred nakupom kakršnega koli izdelka, opisanega na tem spletnem mestu, zunaj svoje države, morate poiskati dodatne lokalne informacije, ki veljajo v ustrezni državi.
 
10  Omejitve odgovornosti
10.1  V največjem obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja, so vsa izrecna ali naznačena jamstva, garancije, trditve ter kakršni koli drugi pogoji in določila, ki se nanašajo na to spletno mesto ali njegovo vsebino in niso vsebovani v teh Pogojih uporabe, izrecno izključeni.
 
10.2  Nobena določba v teh Pogojih uporabe ne izključuje, omejuje ali spreminja kakršne koli pravice ali pravnega sredstva ali kakršnega koli jamstva, garancije ali drugega določila ali pogoja, ki ga izrecno ali naznačeno predpisuje zakonodaja in ga zakonito ni mogoče izključiti ali omejiti. To lahko vključuje ustrezno zakonodajo o varstvu potrošnikov, ki vsebuje jamstva za zaščito kupcev blaga in storitev v določenih okoliščinah.
 
10.3  Če se določba uporablja skladno z ustreznim zakonom o varstvu potrošnikov ali s katero koli drugo upoštevno zakonodajo in je ni mogoče izključiti (neizključljiva določba) ter lahko omejimo vaša pravna sredstva zaradi kršitve neizključljive določbe, je naša odgovornost za kršitev neizključljive določbe omejena na eno ali več od naslednjega po naši izbiri:
1.  v primeru blaga: zamenjava blaga ali dobava enakovrednega blaga; popravilo takega blaga; plačilo stroškov za zamenjavo blaga ali nakup enakovrednega blaga; ali plačilo stroškov popravila blaga; in
2.  v primeru storitev: ponovna zagotovitev storitev; ali plačilo stroškov za ponovno zagotovitev storitev.
 
10.4  Kot je določeno drugje v teh Pogojih uporabe, vsebina tega spletnega mesta ne sme nadomestiti zdravstvenega svetovanja posamezniku, informacij na tem spletnem mestu ne smete uporabljati za diagnosticiranje bolezni ali zdravstvene težave ali za prilagoditev, začetek ali odložitev kakršnega koli zdravljenja, in namesto opiranja na informacije, objavljene na tem spletnem mestu, se morate vedno posvetovati z zdravstvenim strokovnjakom. Če tega ne boste upoštevali, nimamo nikakršne odgovornosti do vas (ne glede na to, ali izhaja iz pogodbe, odškodninske odgovornosti, vključno z malomarnostjo, statuta, kapitala ali na kateri koli drugi podlagi) v največjem obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja.
 
10.5  Odgovornost ene stranke do druge se zmanjša v enaki meri, kolikor dejanja ali opustitev dejanj druge stranke ali tretje osebe prispevajo k tej odgovornosti ali jo povzročijo.
 
10.6  Čeprav z ustreznimi ukrepi preprečujemo prisotnost virusov in druge škodljive kode na tem spletnem mestu, ne moremo zagotoviti uspeha. Zato morate vedno uporabljati posodobljeno varnostno programsko opremo, da zaščitite računalnik pred takšnimi virusi in drugo škodljivo kodo.
 
10.7  Čeprav izvajamo ustrezne komercialne ukrepe za zagotavljanje razpoložljivosti tega spletnega mesta, ne trdimo ali jamčimo, da bo to spletno mesto dostopno ali na voljo pravočasno ali da bo delovalo brez prekinitev in napak.
 
11  Neodvisnost določb
Če katera koli določba (ali del določbe) teh Pogojev uporabe postane nična ali neizvršljiva iz katerega koli razloga, se ta določba (ali del določbe) loči z namenom, da je preostanek teh Pogojev uporabe še naprej v polni veljavi.